(ВІДЕО) «Ветерани – майбутнє» – у столиці України відбувся форум, присвячений розвитку спортивної реабілітації в Україні

НАЗАД
15 липня 2024 18:30

Захід організовано за сприяння Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства молоді та спорту та громадської організації «Федерація стронгмену України»

Ключова тема форуму – реабілітація ветеранів війни.

Заступник Міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко розповів про напрацювання Міністерства в напрямку соціалізації ветеранів.

«У нас чітко визначена надмета – соціалізовані ветерани. Стратегічними цілями для МВС є сталість спортивної реабілітації, системність та підготовка тренерів. Ми працюємо над тим, аби створити всі необхідні умови для підготовки тренерів, які будуть в подальшому працювати із ветеранами. Наші ветерани і самі в майбутньому будуть ставати тренерами, після проходження адаптації та навчання, адже найкраще ветеран спілкується з ветераном. Пріоритетними напрямками наразі є створення мережі інклюзивних об’єктів для тренувань та організація змагань. Мені дуже приємно, що сьогодні одразу декілька відомств об’єдналися задля впровадженням культури розвитку ветеранського адаптивного спорту», – зазначив Леонід Тимченко.

Ветеран-прикордонник Дмитро Троцько став безпосереднім учасником форуму.

Під час виконання бойових завдань у Луганській області 29-річний прикордонник-фельдшер з Білопілля врятував багатьох поранених, яких евакуйовував з поля бою. Після його вчасної допомоги не було жодного загиблого. Сам він втратив ногу під час мінометного обстрілу і залишився живим завдячуючи вмілим діям своїх побратимів, яким він покроково говорив, що і як робити.

Форум мав не лише теоретичну та освітню складову, а й практичну. Зокрема, Дмитро змагався в таких дисциплінах: стрільба з лука, індивідуальна гребля, командна гребля, армстронг, жим штанги на максимум. В останньому виді Дмитро посів почесне третє місце та був нагороджений медаллю.

«Такі змагання дуже необхідні для таких як я, як мої побратими, які під час захисту України від російської навали отримали різного ступеню поранення, адже адаптація спортом нас надихає, спорт піднімає нас фізично і духовно, ми відчуваємо, що ми не покинуті, ми необхідні суспільству і ми є невід’ємною його частиною. Завдяки таким заходам є можливість долучитися до спортивної реабілітації – це важливо, це необхідно, це відповідально як для нас, як і для суспільства в цілому», – поділився своїми враженнями від заходу Дмитро.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси